За обезпечаване на тренировъчния процес по програмата “JK Fit Motion TNS”, изградихме съвременен спортен комплекс на площ от 2800 кв. м., състоящ се от:

 – тренировъчни зали за силова, лекоатлетическа и функционално-координационна тренировка, оборудвани с авторски съоръжения и 12-ет станционен модул за кръгови тренировки Clock 12 на американската фирма Quincy,

 – свободни тежести Ivanko и Eleiko,

 – Nautilus-машини и Epic-машини работещи на изокинетичен принцип,

 – механични и електро кардио уреди,

 – виброплатформа, разнообразни спортни уреди и аксесоари и др.

За разнообразяване на тренировките и осигуряване на оптимално възстановяването след тях, изградихме СПА-център с басеин с торсионна вода и джакузи, парна баня и 2 сауни, инфра ред кабина, солариумни апарати от последно поколение, масажен кабинет, секор за водно-рекреативни процедури и др.

За обезпечаване на здравето на спортистите, превенцията и възстановяването им след евентуални травми, открихме кинезиотерапевтичен кабинет, ръководен от гл. ас. Мартин Еремиев, д-р.

За осъществяване на връзката на практиката с науката, изградихме научно звено и научно-консултативен център към колеж по спорт “Био Фит”, работещ съвместно с Национална Спортна Академия “Васил Левски”. Ръководител на центъра е проф. д-р. Константин Бичев, доктор.

Предаването на практическия опит и научните знания се осъществява в създаденият от нас, Колеж по спорт “Био Фит”, разположен на територията на спортния център.
Всичко това е в хармония с разбирането ни, за затваряне на цикъла на практико-тренировъчна работа с научно-приложната дейност и обучението на бъдещите кадри в областта на кондиционната подготовка и фитнеса.

С оглед оценяването и контрола на учебно-тренировъчния процес, закупихме съвременна тестова апаратура „Achillex-jump & run” на Humotion (Германия),”  Sensorize” (Италия) и „ Multi Sports Speed Radar” (Англия)  за ползване в полеви условия, както и анализатор на телесния състав” In Body 3” на фирма Bio Space (Корея), станови и ръчен динамометър на MSD (Белгия) и др.

Базата ни JK GYM Nautilus, за цялостна трeнировъчна, научно-приложна и обучителна дейност се намира в гр. София, бул. България, кв. Манастирски ливади – жк Бокар 33 (на 150 м. над МОЛ България).

Освен този комплекс, сме изградили и няколко тренировъчни зали:

 – “JK Pro Gym” (Околовръстен път 191);

 – “JK Hard Body Gym” (Кв. Овча купел 2);

 – Зала за силова подготовка Академик (стадион Академик);

 – “Panatta Gym” – гр. Перник и др.