10 стъпки към успеха

За да сте в добра фитнес форма, кондиция и здраве, нашата програмa предвижда следването на следните 10 стъпки:

Първа стъпка:

Тестиране

– Определяне на телесният състав, процент телесни мазнини, чиста мускулна маса, тегло, задържане на течности в тялото и още 20 показатели, чрез тестова апаратура IN BODY 3 на фирма Bio Space (Корея).  Апаратурата дава обобщена оценка за моментното състояние и фитнес форма. Определя се и соматотопа и евентуално генотипа, които са от полза за оптимизиране на програмата.

– Определяне на поносимостта на организма към различните храни, кои храни се възприемат добре от организма, от кои се напълнява и кои трябва да се избягват.  Използва се лабораторно изследване на кръв по метода на Cytoliza.

– Oпределяне на моментното физическо състояние и ниво на двигателните качества, чрез специализирана тестова батерия.

– Определяне на степента на метаболизма.

След снемане на пълната картина от тестирането се преминава към стъпка 2.

Втора стъпка:

Изработване на индивидуална хранителна програма

– Хранителната програма се съставя на базата на резултатите от тестирането.  Програмата е съобразена със соматотипа/генотипа, пола, възрастта, нивото на подготвеност, свободното време. Тялото Ви е уникално, затова и програмата е само за Вас и не може да се използва ефективно от други.

Трета стъпка:

Изработване на програма за прием на хранителни добавки

Базира се  на 25-ет годишния опит на SNC (център за спортни и здравословни храни).

Избират се най-подходящите суплементи, ако е необходимо използването а такива. Целта е постигането на по-бърз и здравословен ефект върху оптимизирането на телесния състав и фитнес форма.

За повече информация виж: jkfitness.bg/hranitelni-dobavki 

Четвърта стъпка:

Използване на подходяща Спортна козметика и Аксесоари

Спортната козметика и аксесоари се подбират с цел да ускорят промяната на Вашата фигура.

Пета стъпка:

Изработване на индивидуална Тренировъна програма

Изработването на индивидуална тренировъчна програма е съобразено с горепосочените особености на всеки индивид и е предназначена за изпълненние във фитнес зала или вкъщи. Програмата включва занимания на кардио уреди, силови уреди и машини, свободни тежести, функсионално-координационни форми на спортуване, вибротренировки и други. JK Fitness предлага голямо разнообразие от фитнес уреди, използвайки 25-годишния си опит (всеки уред е придружен със сертификат за качество, ръководство за това, как да се тренира на него, какви хора да го използват, инструкции за поддръжка, програма за тренировка и хранене).

JK Fitness разработи своята българска система за функционален фитнес – JK Fit Motion TNS, както и свои авторски тренировъчни методи и принципи.

За информация:

–  https://jkfitness.bg

–  https://fitmotionbg.eu

Шеста стъпка:

Образование и обучение 

Ние основахме Колеж по спорт Био Фит, за да обучим качествени специалисти за нуждите на фитнеса и високото спортно майстроство. Колежът притежава 2 специалности и е лицензиран от МОНМ, притежава Европас и отговаря на най-високите стандарти и изисквания на Европейския съюз.

Представляваме и Американскa школа за персонални треньори и фитнес инструктори C.O.R.F.I.T.  JK-Fitness е оторизиран представител на C.O.R.F.I.T. за Европа.

Автори и издатели сме на редица книги и списания за спорт и фитнес подготовка.

За информация:

–  jkfitness.bg/education

–  corfit.com

 jkfitness.bg/sportna-literatura

Седма стъпка:

Самоконтрол

Възможността за самоконтрол на текущото състояние на всеки работещ по нашите програми е обезпечено от предлаганите от JK Fitness Market аксесоари, калиперометри, измерващи дебелината на кожните гънки, теглилки за измерване на телесен състав,% мазнини,боди мас индекс и тегло, електронни калкулатори за измерване на калорийния състав на храните, ръчни и станови динамометри, измервателни уреди, като Achillex-jump’n”run на Humotion”(Германия), “Sensorize”(Италия) и др.

Измерванията може да направите в диагностичния център на JK Gym Nautilus.

За информация:

–  jkfitness.bg

–  gym.jkfitness.bg/zdrave-i-sport

Осма стъпка:

Персонални треньори по фитнес и кондиционна подготовка

Осигуряване на квалифицирани персонални фитнес и кондиционни треньори, подготвени в колеж по спорт “Био Фит”  и по американската система C.O.R.F.I.T. Треньорите ни са професионално подготвени, за да се грижат за Вашето здраве и форма в залата, вашия дом или офис. ( biofitcollege.com )

Девета стъпка:

Реализация в практиката

Къде може да си реализирате предложеното по-горе?

За целта изградихме няколко обекта, най-престижният от които е JK Fitness & Wellnes Complex ”Nautilus”, намиращ се в София, бул. България, ж.к. Бокар 33 (над МОЛ България). Комплексът е наистина едно подходящо място за тренировъчна дейност на сериозни атлети. Основан е за да се осъществи напълно последната стъпка от нашата програма.

Центърът разполага с три тренировъчни зали с обща площ от 1000м² и е оборудван с най-иновативното и функционално фитнес оборудване в България, от американските марки Nautilus и Epic. Към него изградихме басейн с размери 20 x10 м и дълбочина 1,30 м. до 1,60 м. Най-ценното на басеина е торсионната му вода, която има релаксиращ и здравословен ефект и е с поддържана постоянна температура на торсионна вода – 28°C. Към центърът е обособен SPA-център и кабинети за кинезитерапия, диагностика, масаж, протеинов бар, фитнес магазин с площ от 400 кв.м.

За информация:

–  gym.jkfitness.bg

 jkfitness.bg/jkblog

Десета стъпка:

Резултати

Доказателство за високата ефективност на нашата програма са постигнатите резултати на състезателите ни, членували в клубовете към JK Fitness и SNC – МЛО и Юниверсал, както и десетките елитни и подрастващи състезатели и отбори работили по системата ни. ( jkfitness.bg/sporten-club )

За отделните програми виж: gym.jkfitness.bg/fit_programs