Юлиан Карабиберов

Доц. д-р Юлиан Карабиберов

Преподавател по лека атлетика, в катедра Лека атлетика и по Кондиционна подготовка в спорта, към ВИФ “Георги Димитров” – Национална Спортна Академия “Васил Левски”. ( виж nsa.bg )
Основател и директор на професионален колеж по спорт „Био Фит”, лицензиран от МОМН през 2010г.

Преподавател по специалностите Кондиционна подготовка и Фитнес към колежа. (за повече информация – biofitcollege.com)

Кондиционен треньор на българския национален отбор по баскетбол (мъже) през 1989г. в подготовката му за Европейското първенство, където българите се класират на седмо място в Европа. Това е последното най-добро класиране на националите ни до момента.

Треньор по лека атлетика в 4 клуба в Копенхаген (Дания), между които е най-големият лекоатлетически клуб на Дания „Спарта Копенхаген”- 1989/90г.

Личен треньор по физическа подготовка и консултант в медикаментозното възстановяване на редица национални състезатели – Матей Казийски, Николай Николов, Андрей Жеков, Валентин Братоев, Георги Братоев, Николай Учиков, Страшимира Филипова, Добриана Рабаджиева, Мария Гроздева, Ирина Костадинова, Владимир Зографски, Любомир Костов, Инна Ефтимова, Павел Лефтеров, Екатерина Стратиева, Радослав Янков и др., участници в Олимпийски игри от 1990 до 2015г. – тенис, футбол, баскетбол, волейбол, лека атлетика, уиндсърфинг, сноуборд, карате, стрелба, автомобилизъм, голф и др.

Кондиционен треньор на Българския националн отбор по волейбол (мъже), в подготовката му за Олимпийските игри през 2008г. в Китай, където българите заемат пето място и са на четвъртото място в световната ранглиста.

Консултант по кондиционна подготовка на волейболен клуб Тренто (мъже) – “Trentino Volley”(Италия) – 2010 – 2015 год.

Консултант по кондиционна подготовка на волейболния отбор Левски-Сиконко (мъже) 2008-2009г. – държавен шампион за периода и 2016г. – 2-ри полусезон.

Консултант по кондиционна подготовка на волейболния отбор на Марек Юнион-Ивкони(мъже) 2011-2015 год. – четирикратен държавен шампиони за този период.

Кондиционен треньор през 2012г. на националните ни състезателки по плажен волейбол Светла Ангелова и Ася Динова, победителки на турнира Мобил Тел и републикански шампионски за 2012г.

Кондиционен треньор на националния ни отбор по волейбол (мъже) в подготовката му за Първите Европейски Олимпийските игри през 2015г. в Баку – сребърен медалист и Олимпийски вицешампион.

Кондиционен треньор на националния ни отбор по волейбол (жени)през 2018 и консултант през 2019 год. – класиране съответно 8-мо и 7-мо място в ранглистата на CEV.

Кондиционен треньор на мъжкия волейболейболен отбор на Верона (Италия), за подготвителния период през 2019 год.

Консултант в кондиционната подготовка на националният отбор по волейбол, в подготовката му за Европейския шампионат през 2015 год. – 4-то място.

Консултант по физическа подготовка в детска волейболна школа „Стойчев-Казийски“ – 2015-2016 год. и др.

Ръководител за Европа на Американската организация за фитнес треньори C.O.R.F.I.T. (САЩ) – от 2005г.

Лектор към Северно- Американската Фитнес Академия – N.A.F.A. (Канада).

Член на управителния съвет на БФКФ от 1996г. до 2010г. и акредитиран лично от секретаря на Международната профи-федерация по бодибилдинг Winston Roberts, за международен съдия по професионален бодибилдинг.

Консултант към “Министерството на образованието и науката” по въпросите свързани с обучението и разработването на програми за кондиционна подготовка и фитнес програми, използвани в спортните училища.

Съосновател и съавтор на учебната програма и водещ първата специалност по Кондиционна подготовка в историята на НСА “Васил Левски”.

Водещ специализирани курсове по фитнес, функционално-координационна тренировка и кондиционна подготовка.

През 2007г. Юлиан Карабиберов е акредитиран лично от секретаря на Международната профи федерация по бодибилдинг Winston Roberts за международен съдия по професионален бодибилдинг.

Печелил е 18 пъти 1-ва награда от конкурси за „Красиво и хармонично тяло” и няколкократно е пробягал на официални състезания маратонското разстояние от 42,195м.