Колеж - БИО ФИТ
JK Fitness

Практическа (треньорска) дейност в областта на:

– високото спортно майсторство – треньор по кондиционната подготовка, лека атлетика и др. у нас и в чужбина – за подготвяни състезатели виж: http://julian-karabiberov.com/athletes;

– спорта за всички – треньор по фитнес, функционално-координационна подготовка, културизъм и др.;

Преподавателска дейност:

 – преподавател по кондиционна подготовка и лека атлетика към катедра “Лека атлетика” в Национална Спортна Академия ” Васил Левски”;

 – преподавател по кондиционна подготовка и фитнес в Колеж по спорт “Био Фит”.

 – преподавател по кондиционна подготовка и фитнес в Американската школа за персонални фитнес треньори C.O.R.F.I.T.(САЩ).

 – преподавател по кондиционна подготовка и фитнес в Северноамериканския колеж по фитнес N.A.F.A.(Канада).

 – инструктор по ветроходни и водомоторни спортове.

Научно-изследователска дейност:

Разработена иновативна тренировъчна програма за кондиционна подготовка в спортните игри. Уникалната методология в нея се базира на закони на квантовата физика и е със запазени авторски права.

Защитен дисертационен труд на тема „Силова подготовка в бяганията на средни разстояния” и получено звание “доктор на педагогическите науки” – 1988 г.

Издадена първата в България книга за фитнес „Фитнес – Физическо съвършенство и хармония” – 1995г.

Издадени 5 книги и 3 ръководства, над 50 научни и над 100 популярни публикации.

Разработени 5 авторски метода на тренировка и 5 тренировъчни принципа.

Патентовани 3 изобретения, притежаващи свидетелства за иновации в спорта и фитнеса:

  1. Патент за изобретение № 50825 от 27.05.1992 год.
  2. Патент за изобретение № 60195 от 08.11.1994 год.
  3. Патент за полезен модел № 239 от 01.07. 1999 год.

Тренировъчна програма със запазени авторски права:

Авторска програма за физическа и кондиционна подготовка, притежание на „Сертификат за оригинално произведение на авторски продукт, създадено в резултат на творческа дейност“ -:„Тренировъчна система Fit Motion” – №21/02.06.2014.

Участие в 31 международни и национални семинари и конференции и 23 теми, проекти и програми

Водещ на 25 образователни курса по фитнес и кондиционна подготовка

Юлиан Карабиберов - Издадени книги

Оторизация от Акредитираната Американска школа за фитнес инструктори и персонални треньори C.O.R.F.I.T., удостоверяваща членството и правата за представляването на школата от Юлиан Карабиберов, на територията на Европа – ATTESTATION – October 20, 2009. Лицензиран преподавател и лектор в C.O.R.F.I.T. (САЩ).

Издател на списания IRON MAN & JK Fitness и съиздател на списание ОЛИМП – до 2014г.

Издадени книги и учебни помагала:

– “Силова подготовка в бяганията на средни разстояния” – 1991г.

– “Да се научим да караме сърф” -1992г.

– “Лекоатлетическата подготовка в баскетбола” – 1993г.

– “Фитнес – физическо съвършенство и хармония” – 1995г.

– “Учебници по лека атлетика” (в съавторство с колектив от Катедра Лека атлетика) – 1991г. и 2015г.

– “Спортно-физиологичен обзор върху тренировката с тежести” – 2012г.

– “Кондиционната подготовка във волейбола”- 2016г.

Фитнес зала - Колеж БИО ФИТ

Основател на:

– първата в България професионална фитнес зала, в спортния комплекс на Правителствена болница в София, ръководен тогава от Светла Любекова – 1982г.    През 1991г. откривата първата си частна зала MLO на ул. Княз Борис I 183. През 1995г. изгражда най-голямата фитнес зала за времето си (600м2), тази на Стадион Академик, функционираща и до днес. През следващите години открива и други зали (зала Зимен Дворец, JK Panata Gym, JK Hard Body Gym, JK Pro Gym и др.), най-модерната от който е JK Fitness & Wellness Complex”Nautilus“(JK GYM Nautilus) – София, бул.България, жк Бокар33.

Спортни клубове МЛО и Юниверсал, развиващи културизъм, фитнес и лека атлетика.

– първото сърф училище в курортно селище Елените (Слънчев Бряг) функциониращо и до днес. Училището е лицензирано от “World Windsurf Club (Германия), обучаващо и издаващо международни сертификати по уиндсърф, ветроходство и катамаран.

– Професионален Колеж по спорт “Био Фит” – виж: www.biofitcollege.com.

– JK Fitness Market (център за фитнес оборудване) и SNC (център за спортни и здравословни храни) – 1990г. виж: www.jkfitness.bg.

Основател и организатор на Шосеен пробег Връбница – 2006-2008 год.

Основател и организатор на международен турнир по лека атлетика за деца, юноши и девойки „Цветанка Христова“ – 2009-2016 год.

Основател и организатор на Мемориал „Григор Христов – Гришата“ – атлетическо състезание за деца, юноши и девойки – 2016 год.

Съосновател на първия общински Спортен клуб в София – „Триадица“, Гоце Делчев, Общ. Триадица – 1991 год.

Консултантска дейност

Консултантска дейност:

– консултант към “Министерството на образованието и науката” по въпросите свързани с обучението и разработването на програми за кондиционна подготовка и фитнес програми, използвани в спортните училища – 2014 – 2016г.

– консултант по кондиционна подготовка и медикаментозно възстановяване на Италиянския мъжки волейболен отбор на Тренто (“Trentino Volley” – ст. треньор Радостин Стойчев) – 2010 – 2015г.

– консултант по кондиционна подготовка на Българския национален отбор по волейбол (мъже)- ст. треньор Пламен Константинов – 2015г.

– консултант по медикаментозно възстановяване и биостимулиране с разрешени от WADA средства, на Националния отбор по вдигане на тежести на Венецуела – 2005-2008г.

– консултант по медикаментозно възстановяване и биостимулиране с разрешени от WADA средства, на Националния отбор по вдигане на тежести на Домениканска република – 2007-2010г.

– консултант по медикаментозно възстановяване и биостимулиране с разрешени от WADA средства, на Националния отбор по вдигане на тежести на Аржентина – 2015г.

– консултант по медикаментозно възстановяване и биостимулиране с разрешени от WADA средства, на Националния отбор по вдигане на тежести на Мексико – 2011-2014г.

– консултант по медикаментозно възстановяване и биостимулиране с разрешени от WADA средства, на Националния отбор по вдигане на тежести на Тунис и Мароко – 2016г. 

– консултант по физическа подготовка в детската волейболна школа “Стойчев-Казийски”.

– консултант по кондиционна подготовка в редица спортни клубове у нас и чужбина.

Спонсорска дейност - Юлиан Карабиберов

Спонсорска дейност:

– Дългогодишен спонсор на БФКФ и БФЛА, както и на много от елитните ни състезатели по културизъм и лека атлетика. Спонсор на редица турнири за деца, юноши и девойки от спортове лека атлетика, планинско бягане, триатлон, танци, силови спортове и спортни игри.

– Учредител на традиционна награда за “Най-добър спортист на годината” на ПГ Саво Ц. Савов гр. Пирдоп (ежегодната награда е посветена на треньорът и учителят на Ю. Карабиберов – Христо Кюркчиев, на снимката).